over Tessa

                                                                     

Ik ben Tessa Bezuur – Pronk; oprichtster, yogadocente, mind-walk trainer en ontspanningscoach bij de Yogaklas. Ik heb sinds 2004 veel eigen yoga-ervaring opgedaan door structureel les te volgen in Hatha en Dru yoga. Yoga was mijn grote hobby en passie naast mijn werk in het basisonderwijs en in die tijd heb ik naast de wekelijkse yogalessen ook mindfulness-trainingen en massage- opleidingen gevolgd. Tijdens deze jaren heb ik heel veel waardevolle ervaringen en leermomenten mogen opdoen, waardoor yoga een steeds grotere rol in mijn leven kreeg.

In 2014 besloot ik, tijdens een yoga retraite in Italie, dat het tijd was om van mijn passie mijn werk te maken. Ik ben de allround opleiding tot kinder- en tieneryogadocent gaan volgen en na het afronden van deze opleiding ben ik verder gegaan met een yoga-opleiding voor volwassenen. De basis van mijn lessen is Hatha Yoga, maar ik laat me graag door andere stijlen inspireren. Mijn manier van lesgeven is rustig maar een beetje uitdaging ga ik ook niet uit de weg. Daarnaast geef ik mijn lessen zo veel mogelijk “in the flow”. Dat houdt in dat ik oefeningen op elkaar aanpas en zo veel mogelijk in elkaar laat overlopen, afgewisseld met rust en reflectiemomenten. Op die manier kan jij jouw aandacht bij jezelf houden en goed ervaren wat de oefeningen voor je doen. Vaak werk ik thematisch waardoor mijn lessen afwisselend zijn, maar de aandacht voor de ademhaling, (lichaams)bewustzijn en het ontdekken van rust in jezelf spelen altijd de hoofdrol.

Naast de wekelijkse lessen in de studio begeleid ik Mind-Walk trainingen in de natuur. Daarnaast geef ik regelmatig Zen-workshops bij bedrijven en scholen. Het is mijn missie om mensen te begeleiden naar meer rust en ontspanning in zichzelf en daardoor meer balans in het dagelijks leven.


Gevolgde relevante opleidingen/cursussen/ workshops( met afrondingsjaar):

Structurele yoga-beoefening 2004-heden
Cursus Indiase hoofd/nek/schouder massage 2005
Opleiding allround ontspanningsmasseur 2007
Bijscholing stoelmasseur 2007
Bijscholing Hotstone massage 2008
Bijscholing Shantala massasage 2008
Cursus Mindfulness 2009
Cursus Ashtanga yoga 2015
Opleiding docent kinder- en tieneryoga 2015
Opleiding docent Deugdenyoga voor volwassen 2016
Bijscholing Heartfulness yoga 2017
Bijscholing Metamorphose massage 2017
Opleiding Mindwalk trainer 2017
Bijscholing Hormoonyoga 2017
Bijscholing Mind-Walk voor bedrijven
Bijscholing Yoga en hooggevoeligheid