Groepslessen

Mindful Yoga

Deze les biedt je: bewustwording – rust – lage, rustige ademhaling – soepeler lichaam – balans – voelen wat goed voor jou is

Mindful Yoga is een combinatie van (Hatha) yoga en mindfulness. De nadruk ligt op bewustwording; bewust worden van je lichaam (houding), je ademhaling en wat er in je hoofd gebeurt. In de lessen Mindful yoga wordt rondom thema’s gewerkt. Thema’s als bijvoorbeeld dankbaarheid, balans, kracht, passie of vreugde zijn de basis voor alle oefeningen in de betreffende les en helpen om de oefeningen dieper en bewuster te ervaren. De houdingen variëren per les en hangen van het thema dat centraal staat af. Door met aandacht de oefeningen uit te voeren komt vanzelf een proces van innerlijk vertragen op gang. Door afwisseling van bewegen, bewust ademhalen, mediteren/mindfulness en rustmomenten laat je makkelijker los en breng je balans in lichaam en geest. Je lichaam wordt sterker, soepeler en gezonder; je hoofd rustiger en kalmer.

 

Stress Relief

Deze les biedt je: loslaten van spanning – ademtechnieken – meer lichaamsbewustzijn -soepeler lichaam – balans

Houdingen uit de verschillende vormen van yoga, gecombineerd met ademhalingsoefeningen en eindontspanning, helpen je bij het losmaken van je lichaam en het loslaten van stress,  wat je meer ontspanning in je lichaam laat ervaren.  In deze les komen veel oefeningen voor rug, nek en schouders voorbij, de plekken waar spanning vaak het snelst voelbaar is. Houdingen die het lichaam rust bieden of op een milde manier uitdagen, helpen je bewust te worden van spanning en wijzen je de weg naar ontspanning.

 

Mind-Walk
Deze les beidt je: ontspanning – bewustwording – lichamelijk en geestelijk in beweging – contact met de natuur/elementen 

Mind-Walk is mindful wandelen gecombineerd met yoga, ontspannings- en ademhalingstechnieken,  mindfulness en meditatie. In series 8 trainingen kom je zowel lichamelijk als geestelijk in beweging en doordat de training in de natuur plaats vinden en er daardoor veel contact is met de elementen ( frisse lucht, aarde, wind, zon) is de ontspanning maximaal. In iedere les wordt een thema aangesproken zoals bijvoorbeeld balans, kracht of wensen/dromen. Er wordt gewandeld in een groep, maar omdat er veel gebruik wordt gemaakt van meditatieve wandeltechnieken kom je snel in de ontspanning en je eigen flow.


Zen jezelf

Deze les biedt je; ontspanning – bruikbare technieken om tot rust te komen – voelen wat goed voor jou is -bewustwording

“Zen jezelf” is een combinatie van yoga, mindfulness, bewust ademhalen en bewegen, meditatie, (zelf)massage, ontspanningstechnieken en creativiteit.Een ochtend helemaal gericht op jouw ontspanning! Bruikbare oefeningen die kunnen helpen om balans te vinden staan centraal. Iedere week is er een andere invulling en staat een van de onderdelen meer centraal. En er staat in ieder geval altijd een kopje thee en iets lekkers voor je klaar!